image
 |  2 22 Січня 2019 | 15:38

На Волині активіст поскаржився у ДАБІ на ремонт дороги за мінусової температури

Активіст з Володимира-Волинського Тарас Сватко написав заяву до Державної архітектурно-будівельної інспекції України у якій розповів як на Волині ремонтували дороги за мінусової температури. Заодно просив не пересилати заяву на розгляд на Волинь, де працівників ДАБІ затримали на отриманні хабарів. 

Про це Тарас Сватко написав у Фейсбуці.

Активіст виклав у зверненні посилання на статті у волинських ЗМІ, де згадується про ремонт доріг в зимовий період за мінусової температури та під час снігопаду.

Тарас звернув увагу на те, що відповідно до «Технічних правил ремонту і утримання вулиць та доріг населених пунктів», затверджених наказом Мінрегіон України № 54 від 14.02.2012 року, ремонт дорожнього покриття із застосуванням гарячої або холодної асфальтобетонної суміші, а також з щебеневих матеріалів оброблених органічними в’яжучими матеріалами виконується у суху погоду навесні і влітку, коли температура повітря не нижче ніж 5 градусів, а восени не нижче ніж плюс 10 градусів. Ремонт дорожнього покриття із застосуванням теплої асфальтобетонної суміші і литого асфальту виконують у суху погоду, коли температура повітря не нижче мінус 10 градусів.

«Отже, ремонт доріг не дозволяється проводити в зимовий період. Дозволяється асфальтування лише в суху погоду і за наявності плюсової температури повітря. (ремонт доріг за мінусової температури повітря дозволено лише в окремих випадках).За таких обставин,проведення ремонту доріг, який зафіксовано за вказаними посиланнями є протиправним. Застосування Волинською ОДА нової технології, що не передбачена Технічними правилами та ДСТУ є протиправним», - йдеться у заяві.

Тарас Сватко просить керівництво ДАБІ встановити та притягнути до відповідальності винних осіб та стягнути з них в користь держави витрачені на такий ремонт бюджетні кошти. Заодно активіст просить не пересилати заяву на розгляд до Управління ДАБІ у Волинській області, де його працівників затримали за вимагання та отримання хабарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинський активіст написав скаргу міністру на хамовиту поведінку екологічного інспектора

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити