image
 |  0 4 Вересня 2018 | 05:46

На Волині батьки не пустили дітей на «перший дзвоник» в знак протесту (ВІДЕО)

У селі Стобихівка Камінь-Каширського району батьки вимагають розпочати будівництво нової школи, а тому у знак протесту не пустили на навчання дітей.


Про це ідеться у сюжеті Суспільного Волинь.


Самі батьки вранці зібралися біля школи, прийшли вчителі. Директора не було.
"Дитина хоче в школу, вона хоче із вчителькою вчитися. Але в нас така держава, що нам не лишає вибору. Але ж в нас терпіння теж може кінчитися. Вже 10 років, як почалося, щоб будувати школу. Але її досі ніхто не будує. Я думаю, що за 10 років тут мала би стояти така школа... Сьогодні була би нормальна лінійка і всі діти були би в школі. Але ми нікому не треба", - каже мама Інна Дем'янюк.
У селі майже всі родини багатодітні. Замість 80 дітей, на яких розрахована школа, навчаються втричі більше. Школярі ходять у дві зміни.
Житель Стобихівки Олександр Сущ каже, 10 років селяни ходять із цією проблемою чиновницькими кабінетами. Люди зібрали на будівництво понад півмільйона гривень.
"Ми готові допомагати будь-чим. Вже ми зібрали 600 тисяч на цю школу. Не просто вимагаємо, а допомагаємо зі свого боку чим можемо", - розповідає чоловік.
Обласні та районні чиновники до Стобихівки не приїхали, викликали сюди поліцію.
"На сьогодні є стаття 293-тя. Це групове порушення громадського порядку... Ми зараз будемо давати кваліфіковану оцінку діям жителів Стобихівки. Якщо в їхніх діях будуть ознаки кримінального порушення, то буде порушено кримінальне провадження", - коментує начальник районного відділу поліції Валентин Чих.
Чиновники з району приїхали через 2 години після початку протесту. Ситуацію прокоментував голова райради Віктор Сус.
"Проектна документація готова, на експертизі. За вересень експертизу зроблять, і розпочнуться будівельні роботи. Тому що фінансування невелике, звичайно, але закладено з обласного бюджету. 2 мільйони бюджетна комісія виділила. А сесія, думаю, затвердить", - каже голова райради.
Батьки зпевняють, що поки не побачать початку роботи, їхні діти до школи не підуть.



Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити