image
 |  11 7 Жовтня 2021 | 13:32

На Волині біля «острівців безпеки» встановили знаки (ФОТО)

Неабиякий резонанс на сторінках Фейсбуку викликала стаття видання «Вісник+» «Острівки безпеки на дорогах Волині: європейська мода чи дорога на той світ?».

Острівці смерті, дорога на той світ, пастка, убивці, задум для знищення людей» – саме так називають водії острівці безпеки на дорогах, які нещодавно з’явилися на Волині. На думку водіїв, особливо багато таких перешкод на дорозі Луцьк – Ковель. Мовляв, після виїзду з міста залізничників «острівців безпеки» наставлено ледь не через кожних пів кілометра. У мережі на дорожників і владу ллються прокльони. Щоправда, думки розділилися. Одні вимагають негайно прибрати це «непорозуміння» з дороги, інші схвалюють таку ініціативу, яка вже давно є у Європі, та радять іншим дотримуватися дозволеної швидкості руху – описують ситуацію волинські газетярі

Однак, на мою думку, в публікації найбільш визначальними стали слова начальника Служби автомобільних доріг у Волинській області, - пише у блозі на Ковель медіа Сергій Товкач.

Ковельська траса ще не здана в експлуатацію… Але повторюю, сам об’єкт – дорога, ще не здана в експлуатацію, – заявив буквально Анатолій Посполітак

Унікальна заява! Можна сказати – явка з повинною посадовця в усіх справах ДТП, пов’язаних із «заспокоювачами руху» на ділянках ремонту автошляху М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече.

Водночас, запитавши у Служби автомобільних доріг у Волинській області: «Якщо автодорога не введена в експлуатацію, то, банальне питання: чому ж вона експлуатується?»

А вже наступного дня, під вечір, на автодорозі М-19 перед колодяжненськими заспокоювачами руху зі сторони Луцька з’явилася «летючка» дорожників. Працівники заходилися монтувати гігантський інформаційно-вказівний знак, який відтепер попереджатиме учасників руху про зміну схеми руху.

Крім того, як ще у червні повідомляв Укравтодор, з 01 листопада 2021 року на українських дорогах з’являться нові дорожні знаки, зокрема, знак 7.25 «Острівець безпеки»…

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити