image
 |  9 22 Листопада 2022 | 23:31

Волинський бізнесмен не заплатив за землю понад 280 000 гривень

Ковельська окружна прокуратура ще у лютому цього року звернулася з позовом в інтересах держави в особі Ковельської міської ради про стягненння із власника ТОВ «Бетонник» Сергія Рачинського майже 285 тисяч гривень плати за фактичне користування земельною ділянкою комунальної власності.

Маючи у власності об’єкт нерухомості – котельню, він із 2020 року користувався земельною ділянкою площею понад 1,6 га у Ковелі, на якій знаходилося це майно без жодних правовстановлюючих документів, та не сплачував орендної плати, - пише Ковель медіа.

Через такі дії у місцевий бюджет не надійшло майже 285 тисяч гривень, стягнення яких і домагалася прокуратура в суді.

ТОВ «Бетонник» розташоване у Ковелі на вулиці Грушевського, 75. Основний вид діяльності – виготовлення виробів із бетону для будівництва. Згідно даних сервісу Опендатабот, товариство перебуває в стані припинення. Директором значиться Шевчук Олег Володимирович. Бенефіціарним власником є Рачинськй Сергій Петрович. Свого часу бенефіціаром підприємства був відомий у місті підприємець і депутат Юрій Шлюєв, який помер у листопаді 2021 року.

Представник відповідача адвокат Олександр Клімук вважає позовну заяву безпідставною, оскільки Сергій Рачинський не укладав договір оренди землі виключно через наявність права постійного користування на земельну ділянку, на якій розміщене нерухоме майно останнього, у ТзОВ «Бетонник». Окрім того зазначив, що в силу положень статей 116, 124 Земельного кодексу України, статей 26, 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» саме орган місцевого самоврядування зобов’язаний припинити право постійного користування на земельну ділянку у ТзОВ «Бетонник» та ініціювати укладення договору оренди з Рачинським.

Прокурор Надія Романюк заявила, що доводи адвоката є необґрунтованими.

Головуюча у справі суддя Ковельського міськрайонного суду Юлія Волкова ухвалила позов задовольнити повністю.

Якщо бути послідовним, то окружна прокуратура аналогічно мусила би стати на захист інтересів ковельської громади і стягнути з ТОВ «Компанія «Авіста» за період з 2013 року по липень 2022 року (протягом 9-ти років!!!) за користування землею об’єкта нерухомості – веслувальної бази (ангар для малолітражних суден та елінг) біля водосховища у Ковелі. А це добрячий мільйон гривень, а може й більше! Чи знайдуться принципові депутати, які звернуться до прокуратури з вимогою відстояти інтереси громади Ковеля в даному випадку?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити