image
 |  29 2 Липня 2019 | 19:20

На Волині через паліїв сухостою мало не згоріло пшеничне поле

У Луцькому районі через спалювання сухої трави ледь не зайнялося пшеничне поле.

Про це повідомляє прес-служба У ДСНС у Волинській області.

Так, у понеділок, 1 липня, близько 20-ї години у селі Підгайці Луцького району власник агропідприємства помітив клуби диму поблизу поля площею 87 гектарів, засіяного зерновими. З’ясувалося, що поруч на приватному угідді горить суха трава.

За допомогою підручних засобів чоловікові вдалося збити полум’я та загасити пожежу, не допустивши поширення вогню на пшеничне поле. Відтак вдалося запобігти збиткам на суму близько 3 млн. грн.

Для з’ясування обставин на місце події виїжджали співробітники Луцького міськрайонного відділу Управління ДСНС України у Волинській області. Встановлено, що суху траву підпалив брат орендарки угіддя Валентини К.

За фактом пожежі підготовлені та направлені матеріали до районного відділу поліції та управління екології для притягнення до адміністративної відповідальності за статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення орендарки угіддя, на прохання якої й було вчинено підпал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протягом тижня пожежники 5 разів гасили пожежі у екосистемах

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити