image
 |  18 15 Жовтня 2023 | 23:31

На Волині через жахливу дорогу у водіїв ламаються машини (ФОТО)

Поки з Камінь-Каширська доїдеш до Видричів, можна втратити всі колеса та підвіску. І це уже не просто гучні слова, а реальні випадки.

Про це пише газета Полісся.

У 2022-му впродовж серпня-вересня завершили роботи із ліквідації вибоїн на понад 14-кілометровій ділянці дороги, що пролягає селами Видричі, Бузаки та Раків Ліс. Щоправда, лише в межах цих населених пунктів. А поміж ними шлях продовжував нагадувати решето, на якому за останній рік ще вдвічі примножилось пасток для коліс. На полатаних же відрізках асфальтовані «пластирі» вже також деінде почали руйнуватися під натиском великогабаритних вантажівок, але все ж не «розтанули» геть зі снігом через кілька місяців, як часто тепер буває з оновленим покриттям. Тож загалом селяни та водії на нинішній стан центральних вулиць не нарікають, особливо зважаючи на воєнний час. Кажуть, бригади субпідрядного підприємства ТОВ «ПБС» виконали тоді роботи добросовісно. Радує селян і щебенева дорога з Бузак на Мельники-Мостище, яку Центр безпеки громадян міськради облагородив пів року тому.

А от мігруючи між населеними пунктами у напрямку з Видричів до Каменя-Каширського, проблема таки відчутна: транспортним засобам стає все дедалі важче маневрувати, аби не спіймати чергову яму. Зараз хоч якось оминути їх практично неможливо, бо вони густо вкрили усю проїжджу частину. Місцями ділянки геть непрохідні! Тому таких керманичів, які втрапили в вибоїни й влетіли на солідну суму з ремонту авто, уже чимало. Дехто одразу на місці втрачав колесо чи вщент розбивав підвіску. Тож добирався додому вже евакуатором. У соцмережах починають навіть з’являтися ролики на цю тему з потерпілими тут водіями. Усі розуміють, що триває війна – не до дорожніх обновок. А з іншого боку – у такий скрутний час постійно ремонтувати авто з таких причин не у всіх є змога. А це – головне шосе, яке сполучає Камінь-Каширщину з Ратнівщиною, звідки у базарні дні до нашого райцентру прямують сотні автівок. Тому люди все ж мають надію, що до морозів хоча б частково підлатають найрозбитіші зони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На перехресті вулиць у Луцьку мешканці влаштували сміттєзвалище (ФОТО)

На прохання наших читачів звернулися з цього приводу у Камінь-Каширську міськраду. Тут пояснюють, що ця територіальна траса перебуває на балансі Служби автомобільних доріг у Волинській області, яка й повинна моніторити її стан і ремонтувати.

«Сам їжджу цим автошляхом мало не щодня, тож добре знаю проблему й розділяю невдоволення місцевих жителів. Торік, аби хоч трішки зарадити, ми погодилися співфінансувати службі автодоріг проведення аварійно-відновлювальних робіт у межах трьох населених пунктів нашої громади. Й виділили на це майже половину необхідної суми – 500 тисяч гривень. Результат є. Решта дороги – це суто їхня компетенція. Уже тричі направляв до них запити щодо необхідності провести хоча б часткові роботи на найгірших ділянках поміж селами, останній лист був вкінці серпня. На все відповідь – наразі немає коштів, по змозі з часом відреагуємо. Але коли це «з часом» настане невідомо. Тож цьогоріч, скоріше за все, зимувати будемо ще із подірявленим шосе», – зауважує очільник Камінь-Каширської ТГ Віктор Пась.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити