image
 |  175 1 Вересня 2024 | 17:38

На Волині чоловік самостійно виготовляв психотропи

У Волинському апеляційному суді розглядалася справа чоловіка, якого звинуватили у виготовленні психотропів. Встановленим терміном покарання залишився незадоволений прокурор.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс», пише  "ВолиньUA".

Затримали чоловіка в червні 2023 року. Під час обшуків у нього виявили не тільки наркотики, а й необхідне обладнання для виготовлення амфетаміну. Згодом слідство встановило, що обвинувачений виготовляв психотропи лише для власного вживання, а мети збуту не переслідував.

Під час судових засідань чоловік вину свою визнав та щиро каявся. Врахувавши всі обставини, суд призначив йому покарання у виді п’яти років ув’язнення, але з іспитовим терміном у три роки.

Прокурору здавалося, що Феміда була занадто поблажливою до підсудного, тому він вирішив оскаржувати вирок першої інстанції.

«Суд не врахував, що обвинувачений вчинив кримінальне правопорушення, яке пов’язане з виготовленням психотропних речовин (амфетаміну) в особливо великих розмірах, зі зберіганням і виготовленням обладнання. На моє переконання, саме такий вид злочину є важчим, бо особа наділена певними знаннями щодо виготовлення наркотичних речовин, які в подальшому можуть поширюватися в суспільстві», – заявив прокурор Ілля Марценюк.

Адвокатка підсудного Яна Кінах наполягала, що покарання цілком справедливе. А обвинувачений, з її слів, уже став на шлях виправлення – пройшов лікування в наркоцентрі, не вживає наркотиків та алкоголю, не скоїв жодного порушення.

Ба більше, підсудний знайшов інше захоплення – волонтерство.

«Чоловік позитивно характеризується за місцем проживання та у волонтерській організації «Волинський центр протидії корупції», яка із початку повномасштабного вторгнення займається волонтерською діяльністю. Спілкуючись із керівником, останній повідомив, що мій підзахисний брав участь у відвантаженні допомоги на волонтерських засадах», – розповіла Яна Кінах.

Заслухавши учасників процесу, апеляційний суд залишив апеляційну скаргу прокурора без задоволення, а вирок першої інстанції щодо обвинуваченого – без змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як в Україні діятимуть графіки відключення світла 1 вересня

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити