image
 |  0 2 Липня 2022 | 13:48

На Волині депутат опинився на лаві підсудних

У Турійську судили депутата Луківської селищної ради восьмого скликання.

Про це йдеться у судовій справі, яку розглянув Турійський районний суд 19 травня.

Зазначається, що будучи депутатом Луківської селищної ради та відповідно до підпункту «б» пункту 1 частини першої статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» – суб`єктом відповідальності за правопорушення, пов`язані з корупцією, несвоєчасно подав без поважних причин декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік (щорічна декларація), чим порушив вимоги частини першої статті 45 Закону та вчинив правопорушення, передбачене частиною першою статті 172-6 КУпАП.

На судовому засіданні депутат свою вину у вчиненні вищевказаного правопорушення визнав повністю, пояснив, що несвоєчасно подав декларацію у зв`язку з тим, що не знав про обов`язок її подавати. Просив суворо його не карати.Частиною першою статті 45 Закону передбачено, що особи, зазначені у пункті 1, підпунктах і в пункту 2, пункті 5 частини першої статті 3 цього Закону, зобов`язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному вебсайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі декларація), за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Факт несвоєчасного подання декларації за 2020 рік у ході розгляду справи луківський депутат не заперечував та підтвердив, що подав її 1 грудня 2021 року.

Зрештою суд визнав депутата визнав винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень. Також в дохід держави стягнули судовий збір в розмірі 496 гривень.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити