image
 |  4 6 Листопада 2020 | 13:31

На Волині директори шкіл самостійно вирішують, як навчатися в період карантину

Уже тиждень після канікул усі школи Нововолинська перебувають на дистанційному навчанні. У садочках працюють чергові групи.

Про це інформують на сайті Нововолинської міськради.

Форми подальшої організації освітнього процесу обговорили у міській раді керівники закладів загальної середньої, дошкільної освіти міста та позашкілля. На зустрічі був присутній міський голова Віктор Сапожніков.

Усі директори шкіл висловили свою позицію: продовжити дистанційне навчання мінімум на два тижні, враховуючи той факт, що у Нововолинську встановлений «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. А це передбачає ряд заборон та обмежень, серед яких і відвідування закладів освіти.

Кожен із керівників обґрунтував своє рішення. Переважна більшість педагогів за те, аби навчання продовжили дистанційно, адже у кожному навчальному закладі від 10 до 20 відсотків працівників перехворіли на коронавірусну хворобу.

«З початку карантину захворіла четверта частина від усіх педагогів колективу школи № 3. Вони у великій зоні ризику. Ми маємо перервати ланцюг поширення небезпечної недуги. Як директор школи, переконаний: переводити школу на очне навчання не доцільно. Ми перейшли на нову платформу дистанційного навчання. Багато батьків нам зараз дякують за те, що удосконалилась саме така форма занять», – розповів директор ЗОШ № 3 Юрій Мороз.

Думка керівників закладів дошкільної освіти дещо розділилася. Одні вважають, що чергові групи мають продовжувати функціонувати, а на переконання інших, садок треба повністю закрити на період дії «червоної» карантинної зони.

За словами директорки ДНЗ №7 Ніни Свириденко, наразі немає потреби у подальшій роботі чергової групи, яка працює там зараз, адже її відвідують лише чотири дитини. А очільниця ДНЗ № 4 Людмила Могіль стверджує, що, беручи до уваги побажання батьків та самих вихователів, дві чергові групи у їхньому садку мають працювати й надалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція штрафує посадовців сільради під Луцьком через шлагбауми Кватирка

Директор Нововолинського центру дитячої та юнацької творчості Любов Кравцова підкреслила, що 95 відсотків педагогічного колективу за проведення індивідуальних занять з вихованцями. Така специфіка їхнього закладу в умовах карантину при дотриманні протиепідемічних заходів. Директор міжшкільного навчального комбінату Наталія Фєдосєєва наголосила, що в їхній установі застосовуватиметься змішана форма навчання. Наприклад, заняття з практичного водіння для учнів 11 класу мають продовжуватися у звичному режимі.

Підсумовуючи обговорення, Віктор Сапожніков зазначив, що, як міський голова, зобов’язаний діяти у межах чинного законодавства, однак, у компетенції керівників закладів освіти із врахуванням думки батьків вирішувати подальший шлях вибору форм освітнього процесу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити