image
 |  11 17 Вересня 2021 | 20:52

На Волині діти змушені навчатися у найстарішій школі в Україні

Уже рік у селі Грем’яче Цуманської громади не можуть виготовити проектно-кошторисну документацію на добудову школи. Усе через те, що досі між учасниками торгів не визначили переможця.

Школа у селі Грем’яче, що у Цуманській громаді, – одна із найстаріших не лише в області, а й в Україні.

Штукатурка осипається, частина приміщення осідає, це помітно і ззовні, і всередині. Вбиральня – на вулиці, їдальня також в окремому приміщенні. Тут діти їдять тільки тоді, коли приносять обіди з дому, уся кухня нині перемістилась в приміщення дитячого садка, бо тут не найкращі умови навіть для того, аби просто пообідати.

Директорка школи Оксана Бобровик каже, що школу підрихтовують щороку, аби тільки не закрили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Земельний скандал у Підгайцях: на 60 гектарах збудують багатоповерхівки

Аби цьогоріч 157 дітей пішли до школи, тут встановили одну з кращих в області протипожежних сигналізацій. Нині ж усі в селі сподіваються, що їм таки побудують нове приміщення, воно буде розташоване на подвір’ї, поблизу старого, яке нині відвідують діти. Його планують з’єднати з корпусом, який звели у 60-тих роках.

Ще минулого року оголосили тендер на виготовлення проектно-кошторисної документації, та донині результатів нема.

Якщо до жовтня цього року суди і далі триватимуть, то торги скасують, і вже наступного року все доведеться розпочинати спочатку.

Детальніше - у сюжеті 12 каналу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити