image
 |  13 17 Вересня 2021 | 15:06

Земельний скандал у Підгайцях: на 60 гектарах збудують багатоповерхівки

Щойно в Україні дозволили продавати земельні паї, як в Підгайцях сільськогосподарські ділянки почали масово переводити під багатоквартирну забудову.

Більше 60 гектарів людських паїв у Підгайцівській громаді тепер вже не земля під сільське господарство. Тепер ці ділянки призначені для багатоквартирного будівництва. Такі рішення більшістю голосів прийняли на черговій сесії, що відбулася у середу, 15 вересня.

“З внесенням змін до законодавства від 1 липня цього року дозволена вже відкрито купівля-продаж земель сільськогосподарського призначення, які являлися паями. І якби такого точного роз’яснення нема, але заборони на зміну цільового цієї категорії землі також немає”, – пояснює землевпорядник Підгайцівської сільської ради Віталій Копюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновниця Волинської ОДА, яка «погоріла» на хабарі, прийшла на роботу

Законодавець поки не пояснив механізму, як сільськогосподарські паї можна перевести в багатоквартирну забудову, проте для більшості підгайцівських депутатів це не стало перешкодою.

Загалом на сесії розглянули більше чотирьохсот земельних питань. Роздавали оренду, затверджували проекти землеустроїв та надавали дозволи на розробку нових. Та найактивніше все ж на цьому засіданні – змінювали цільове призначення. Так, одним із рішень на 34 сотках дозволили багатоквартирну забудову у Липинах на вулиці Шевченка поруч із психіатричною лікарнею. За генеральним планом тут – одноповерхові житлові будинки, мешканці яких категорично проти висотних будинків поруч. Та раду це не зупинило. Пояснюють: голосують, як скаже землевпорядник.

Проте землевпорядники можуть пояснити далеко не кожну ситуацію. Як, наприклад, із майбутньою багатоквартирною забудовою у Липинах поруч з психлікарнею.

А липинський землевпорядник Андрій Єфімчук навідріз відмовився спілкуватися із журналістами.

Детальніше – у сюжеті 12 каналу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити