image
 |  0 17 Травня 2019 | 11:17

На Волині діють мобільні групи, організовані Москвою проти ПЦУ

У деяких районах Волинської області діють мобільні групи, завдання яких - не допустити перехід релігійних громад від Московського патріархату до ПЦУ.

Про це 16 травня під час сесії Волинської облради заявив перший заступник голови обласної ради, свободівець Олександр Пирожик.

Депутат повідомив, що у Камінь-Каширському, Ратнівському, Маневицькому та інших поліських районах діють цілі групи так званих "парафіян", які тероризують активістів ПЦУ.

"Очевидно, ці групи мотивовані з-за кордону. Вони створюють масовку і протидіють добровільному переходу громад до Православної церкви України. За Московську церкву вписуються неповнолітні та люди, які фактично проживають закордоном. Маю підозру, що ці дії добре мотивуються з Росії. А це - загроза національній безпеці", - зазначив у виступі Олександр Пирожик. 

Також він поцікавився, які дії у зв'язку з цим вживає СБУ, оскільки такі дії країни-агресора містять серйозні ризики і становлять загрози національній безпеці України

Читайте також: Голова ОДА не усунув з посади людини, яка дискредитує органи влади, - Вітів про Кревську

Начальник СБУ у Волинській області Юрій Фелонюк повідомив, що працівники СБУ здійснюють контррозвідувальні заходи з блокування і недопущення будь-яких міжконфесійних конфліктів при переході громад із однієї конфесії до іншої. Спроби розхитати ситуацію на Волині є, але їх блокують у рамках контррозвідувальних заходів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити