image
 |  2 27 Березня 2020 | 21:05

На Волині добровільно здали 22 одиниці заборонених знарядь лову, - Волинський рибпатруль

З 20 лютого по 20 березня 2020 року Волинський рибоохоронний патруль проводив місячник добровільної здачі заборонених знарядь лову для вилову водних біоресурсів. У цей час кожен громадянин міг здати в органи рибоохорони будь-які заборонені знаряддя, уникнувши при цьому адміністративної відповідальності.

Про це повідомили на офіційному веб-сайті Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області.

Метою акції було попередження та профілактика порушень природоохоронного законодавства на водоймах, а також протидія нанесенню збитків рибному господарству. Цьогоріч провести місячник у березні-лютому було вирішено у зв’язку з нерестовою забороною, що триватиме з 1 квітня по 30 червня. Під час місячника мешканці Волині здали в органи рибоохорони 22 одиниці засобів лову, зокрема: 12 од. сіток та 10 од. «екранів».

Усі здані знаряддя відправляються на склад вилученого майна Управління Держрибагентства у Волинській області. Комісією приймається рішення щодо подальшого знищення цих засобів, шляхом рубання та різання, з подальшою утилізацією.

«Дякую усім громадянам, які відгукнулися, за громадянську позицію та свідоме ставлення до рибних запасів. Сподіваюся, що наша акція мала позитивний ефект та вкотре нагадала усім рибалкам про важливість рибалити лише дозволеними знаряддями лову та відповідальність за використання та зберігання заборонених. Давайте берегти природні багатства нашої області», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

За незаконне виготовлення, збут чи зберігання заборонених знарядь лову (ст.85-1 КУпАП) на порушника очікує штраф в розмірі від 153 до 357 грн з конфіскацією цих знарядь, матеріалів та засобів для їх виготовлення.

Нагадуємо, відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, забороненими знаряддями лову є такі, які не передбачені цими Правилами. Забороняється риболовля із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих матеріалів, що не передбачені правилами промислового рибальства, а також способом багріння, спорудження гаток та запруд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протягом тижня викрили 28 порушень правил рибальства, – Волинський рибоохоронний патруль

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити