image
 |  2 25 Березня 2020 | 09:48

Протягом тижня викрили 28 порушень правил рибальства, – Волинський рибоохоронний патруль

У період з 16 по 23 березня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 28 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено шість протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та 14 – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення). Оформлено вісім актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено чотири кг риби та 44 од. заборонених знарядь лову.

Про це повідомили на офіційному веб-сайті Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області.

«У порушників вилучено 44 кг водних біоресурсів та 12 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 306 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 30 124 грн», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 17 березня зафіксовано порушника на оз. Волянське Ратнівського району Волинської області на території Залухівського гідрологічного заказника. Громадянин з дерев’яного човна здійснював вилов риби забороненим знаряддям – однією риболовецькою сіткою.

Того ж дня на оз. Оріхове, поблизу с. Межисить Ратнівського району, виявлено трьох громадян, які за допомогою трьох риболовецьких сіток намагалися ловити рибу. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушники не встигли завдати шкоди рибному господарству.

20 березня на р. Стир в урочищі Чебені, поблизу с. Кобче Рожищенського району Волинської області, викрито аналогічне порушення. Громадянин здійснював вилов водних біоресурсів двома риболовецькими сітками.

На усіх вище зазначених осіб оформлено адміністративні протоколи за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районних судів для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучено.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.

Нагадуємо, з першого квітня розпочнеться нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом. Рибалити можна з берега в межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ. Під час нересту також забороняється проведення вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські рибпатрульні виявили 350 метрів сіток на озері Люцимир

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити