image
 |  4 10 Травня 2022 | 19:11

На Волині єпархія ПЦУ святкує 1030-літній ювілей (ФОТО)

10 травня 2022 року, у день пам’яті преподобного Стефана ігумена Києво-Печерського, єпископа Володимир-Волинського та з нагоди 1030 - літнього ювілею заснування Володимир-Волинської кафедри, у кафедральному соборі Різдва Христового відбулась урочиста архієрейська літургія.

На запрошення керуючого єпархією Преосвященного єпископа Матфея на святкування прибули архієреї з інших єпархій, - повідомляє Володимир-Волинська єпархія Православної Церкви України.

Літургію очолив Високопреосвященний Симеон митрополит Вінницький і Барський у співслужінні екзарха Вселенського Патріарха єпископа Команського Михаїла, архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, архієпископа Тернопільського і Бучацького Тихона, єпископа Володимир-Волинського і Турійського Матфея, єпископа Житомирського і Овруцького Паїсія, секретаря єпархіального управління прот. Юрія Зінчука, єпархіального благочинного прот. Андрія Мельничука, благочинних, духовенства єпархії та запрошеного духовенства з іншихї єпархій.

За богослужінням архієреї молились за нашу Батьківщину - Україну (МОЛИТВА КОЛИ БАТЬКІВЩИНА В НЕБЕЗПЕЦІ), за Українське військо, про мир в Україні та за швидку перемогу. .

По завершенні літургії відбувся молебень до прп. Стефана.

Після молитви владика Матфей привітав духовенство та мирян з 1030 літнім ювілеєм заснування єпархії та подякував архієреям та духовенству за спільну святкову молитву.

Від імені Предстоятеля Блаженнійшого Митрополита Епіфанія привітав зі святом Володимирську паству митрополит Симеон.

Зі словами вітання звернувся до духовенства і перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук.

На завершення єпископ Матфей вручив відзнаки волонтерам БЛАГОСЛОВЕННІ ГРАМОТИ, а також від імені Предстоятеля медалями за жертовність і любов до України удостоїлись Садовський Андрій, Горошкевич Роман та Бодапроста Олександр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі біля Луцька віряни закликали священника перейти до ПЦУ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити