image
 |  20 9 Червня 2019 | 18:43

На Волині фіскали перевірять аграріїв, які допомагають односельцям збирати врожай

Те, що багато наших краян незаконно надають послуги власною сільськогосподарською технікою зі збирання урожаю своїм односельцям та залучають до цього неоформлених належним чином робітників, нікому не секрет. І ось у Головному управлінні Державної фіскальної служби у Волинській області розробили заходи боротьби із такими порушниками.

Про це пише любешівська газета "Нове життя".

Контроль за виплатою реальної зарплати, виявлення та легалізація найманих працівників в аграрному секторі і залучення до декларування доходів осіб, які надають послуги з обробітку землі власною технікою, - таку низку завдань виконуватимуть волинські фіскали в рамках операції «Урожай-2019». 

За словами першого заступника начальника ГУ ДФС у Волинській області Віталія Чуя, уже ініційовано створення спеціальних робочих груп, до складу яких увійшли представники райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування, інших контролюючих структур з тим, щоб забезпечити якісний контроль за використанням земельних ділянок та дотримання законодавчих вимог і сплату податків особами, які фактично здійснюють господарську діяльність, отримують доходи, але не сплачують податки. Крім того, особливо ретельно досліджуватимуть фіскали правильність і повноту сплати орендної плати за землю, особливо фермерськими господарствами і фізичними особами-підприємцями. 

«На жаль, маємо факти, коли окремі особи обробляють із комерційною метою земельні ділянки понад обсяги, передбачені для ведення особистого селянського господарства, тобто більше 2 гектарів. Здійснення діяльності в аграрному бізнесі за таких умов передбачає інші умови оподаткування та залучення найманих працівників, які повинні отримувати легальну зарплату з відповідними відрахуваннями до бюджетів. Ми просимо представників аграрного бізнесу дослухатися до позиції ДФС, належним чином обліковувати ресурси, які використовуються, сплачуючи податки і дбаючи про права своїх найманих працівників. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ярмарок у Володимирі порадував нижчими цінами

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити