image
 |  4 13 Січня 2018 | 07:31

На Волині готуються до нової епідемії кору

На Волині з початку року зафіксовано три випадки захворювання на кір. Волинські епідеміологи готуються до поширення в області цієї інфекційної хвороби.
Про це йдеться на сайті Волинської регіональної дирекції НСТУ.
За словами очільниці відділу епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань лабораторного центру МОЗ Ірини Єнжиєвської, поширення кору в регіонах України фіксують раз на 5-6 років.
«Епідемічний підйом у нас був у 2012 році, отже, в цьому році ми маємо наступний епідеміологічний підйом захворюваності. Специфічного лікування не існує від кору, профілактика – тільки щеплення. В Україні тривають заходи по підсиленню імунізації від кору. Діти віком від одного року до 9, яким потрібно робити щеплення по плану і котрі не отримали щеплення, повинні їх пройти. Ми маємо достатню кількість вакцини під цю вікову групу», – повідомила Ірина Єнжиєвська.
Нагадаємо, що в жовтні 2017 року Волинь уже охоплювала епідемію кору. Тоді в нашому краї зафіксували близько 40 випадків кору.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити