image
 |  2 7 Квітня 2021 | 23:07

На Волині громада планує співпрацювати з кримінальною фірмою?

Колківська селищна рада планує укласти договір на ремонт вулиці з підприємством ПП «МВМ ШЛЯХБУД», у якого відкрите кримінальне провадження, через можливе зловживання владою посадовців Оконської сільської ради.

Журналісти «ВолиньUA» провели власне розслідування з ресурсів, які є у відкритому доступі.

Після того, як очільник Колківської ОТГ Олександр Палінкевич втрапив у скандал, коли за бюджетні кошти першочергово вирішив купити службове авто за майже 400 тисяч гривень та зробити ремонт сільради за 1 мільйон 300 гривень, на сайті селищної ради розмістили інформацію про ремонт вулиці Шкільної у Колках.

На ці роботи в бюджеті заклали до 2 мільйонів гривень, так 1 мільйон коштів з держбюджету та 1 мільйон з місцевого, і все це на ремонт однієї вулиці, навіть не центральної, яка перебуває в задовільному стані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Колківської громади на Волині пояснив, навіщо йому авто за 400 тисяч гривень

На сайті громади встигли похвалитися, що ось провели тендер де один із учасників запропонував найнижчу суму 1 мільйон 558 тисяч гривень з ПДВ. Правда назву фірми вирішили в Колківській селищній раді не згадувати. Питання чому? Можливо тому, що фірма має кримінальні справи, які перебувають в суді чи можливо посадовці Колківської селищної ради теж підсобили в перемозі в тендерних торгах фірмі ПП «МВМ ШЛЯХБУД»?

У селищній раді вспіли прозвітуватися на своєму сайті, що мовляв за ці кошти підрядник виконає великий обсяг роботи, а саме:

улаштування покриття товщ. 5 см iз гарячої щільної дрібнозернистої асфальтобетонної сумiші типу Б марки ІІ площею 2004 м2; укрiплення узбiччя сумiшшю С7 товщ. 10 см - 250 м2; установлення металевої огорожi без поручня; влаштування камер зовнішнього огляду; улаштування покриттiв з дрiбно розмiрних фiгурних елементiв брукування; засобів заспокоєння руху та підвищеного пішохідного переходу; установлення дорожнiх знакiв на металевих стояках та нанесення дорожньої розмітки, - йдеться на сайті громади.

Журналісти «ВолиньUA» поцікавились хто ж переміг в тендерних торгах із ким посадовці Колківської громади мають намір укласти договір.

Переможцем тендеру, або фірма яка запропонувала найнижчу ціну виявилась рівненська фірма з кримінальним минулим ПП «МВМ ШЛЯХБУД». Остання справа, від 21 січня 2021 року, яка перебуває у судах через клопотання прокурорами Маневицької прокуратури та поліції, де вивчають можливе зловживання владою посадовців Оконської сільської ради, які допомогли виграти тендер ПП «МВМ ШЛЯХБУД». Як згодом виявилось, що фірма виконала роботи, які не відповідали наявній проєктній документації. Такі дії, на думку правоохоронців, завдали шкоди місцевій громаді. Отож, кошти бюджетні освоїли, але роботи виконали не так, як планували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через безвідповідальність місцевої влади центр села на Волині став сміттєзвалищем

Не дивлячись на відкриті кримінальні справи і мутне минуле ПП «МВМ ШЛЯХБУД» Колківська селищна рада має намір укласти договір на ремонт вулиці Шкільної з цією фірмою.

До слова у тендері брали участь три фірми: ПП «МВМ Шляхбуд», які із самого початку запропонували найнижчу ціну - 1 558 471 грн, ПП «РОСТРАНС» - 1 797 285 грн., ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ІНТЕРРОУД" - 1 882 572 грн.

Що відомо про ПП «МВМ Шляхбуд».

Фірма зареєстрована у місті Рівне, вулиця СТАРИЦЬКОГО, будинок 21, офіс 5, статутний капітал - 1 000.00 грн, засвноником та керівником якої є Аветісян Маргар Вазгенович.

За всю історію діяльності фірми порушено дві кримінальні справи.

Дані зі сайту clarity-project.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для роботи: посадовці Колківської селищної ради купують новий кросовер за понад 400 тисяч

Отож, якщо Колківська селищна рада вирішила піаритися на дешевій роботі чи економії, то слід зауважити, що все те що дешеве не завжди є якісним! Або ж правоохоронцям тепер уже Луцького району є робота по вивченню прозорості проведення тендеру посадовцями Колківської громади.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити