image
 |  7 8 Березня 2019 | 17:31

На Волині громада села Боровичі переходить до ПЦУ без священика

Громада села Боровичі на Маневиччині проголосувала за приєднання до Православної Церкви України.

Про це «ВолоньUA» інформує власкор.

Сьогодні, 8 березня, громада села Боровичі, Маневицького району, зібралась в приміщенні Клубу, аби вирішити долю переходу до Православної Церкви України.

Підтримати боровицького священика УПЦ (МП) Петра приїхали його колеги з московського патріархату: благочинний Колківського округу Петро Богайчук, отець Роман з сусіднього села Копиля та отець Валентин з Луцька. Які повідомили громаді, що переходити до ПЦУ не будуть, так як, взагалі служать в Україні, а відповідно її жителям цієї держави.

Таку позицію громада зустріла з обуренням. Мовляв, хочемо бачити в Боровичах українську церкву, яка буде на пряму підпорядковуватися ПЦУ, а не Російській Православній Церкві.

«Настав той день, коли потрібно визначитися з напрямком кому ми молимось», - коментують селяни.

Тоді священики УПЦ (МП) почали вдались до маніпуляцій, що мовляв у піст приймати такі рішення громаді не варто, бо ж грішать. Тай треба почекати до Пасхи, а там далі видно буде.

Сам же священик Боровицької церкви УПЦ (МП) Петро відмовився переходити до ПЦУ.

Натомість рішенням зборів громади села Боровичі з 176 присутніх, проголосували «ЗА» перехід - 154 людини, 20 – проти і 2 утримались.

Отож, більшість громади села Боровичі Маневицького району вирішили перейти до ПЦУ. Наразі священик отець Петро – відмовився.

Нагадаємо, що 10 лютого прихожани храму УПЦ МП у сусіднього села Годомичі на Маневиччині вирішили перейти до нової церкви.

  

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити