image
 |  0 5 Грудня 2018 | 14:24

На Волині інсульт трапляється частіше, ніж у середньому по Україні

Поширеність інсульту на Волині в цілому вища, ніж загалом по Україні.

Про це під час спеціалізованого тренінгу ініціативи Angels розповіла кандидат медичних наук, завідувач відділення неврології Волинської обласної клінічної лікарні Ольга Шульга.

«На Волині інсульту багато. Чому так – точно невідомо. Але в області фіксується близько 3200 випадків інсультів у рік. Це більше, ніж в Центральній і Західній Україні і за поширеністю наближається до Східної України. Загалом кількість інсультів утричі вища як інфарктів. Тому мене дивує чому така велика увага інфаркту і суттєво менша – інсульту», - відзначила Ольга Шульга.

Медик також наголосила, що статистика показує більшу частоту інсультів у жінок, ніж у чоловіків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найменше місто України зберегло найбільше козацьких артефактів

«Кількість жінок, яким діагностували інсульт, у півтора раза вища, ніж чоловіків. Середній вік пацієнтів - 64 роки. Найбільш поширений в області ішемічний інсульт (87%). Крововилив у мозок становить близько 10% всіх інсультів. Небезпека інсультів в тому, що люди невчасно звертаються за медичною допомогою. Часто це відбувається тому, що хворі сподіваються, що симптоми пройдуть. Між тим, саме вчасне звернення до лікарні дає можливість врятувати хворому життя та уникнути інвалідності», - наголосила завідувач відділення неврології Волинської обласної клінічної лікарні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити