image
 |  4 4 Жовтня 2021 | 10:26

На Волині літак контрабандистів брав участь у військових навчаннях (ФОТО)

На території злітної смуги села Радовичі Ковельського району пройшов завершальний етап підготовки підрозділів територіальної оборони.

Про це інформує Ковель медіа.

Військові навчання із залученням бойової авіації в районі проводяться вперше. Були задіяні бойові гелікоптери та відпрацьовані тактичні дії по знешкодженню умовної диверсійно-розвідувальної групи противника із застосування імітаційних засобів без бойової стрільби. Участь у них взяли резервісти, які є представниками суто цивільних професій, які є прикладом для інших, як треба виконувати свій обов’язок щодо захисту України, – повідомляє Ковельська районна державна адміністрація.

За легендою навчань, ворожа диверсійно-розвідувальна група гелікоптером прибула на околицю села, щоб виконати своє агресивне завдання. Озброєні «бойовики» були вчасно помічені місцевим відділом резервістів, який спробував своїми силами ліквідувати противника, але наразився на потужний опір.

Повітряна розвідка квадрокоптером допомогла встановити чисельність «ворога» та точне місце його розташування. Тому командування викликало посилений десант, який прибув на борту 5-ти гелікоптерів Мі-8. Уже потужнішими силами військові пішли в наступ на оточену ДРГ, а припинити її опір допоміг наліт двох ударних гелікоптерів Мі-24.

В результаті умовного бою більша частина бойовиків була знищена, кількох резервісти взяли у полон, «пораненому» надали першу медичну допомогу в польових умовах та забезпечили його транспортування для подальшого лікування.

Як зазначив начальник управління територіальної оборони ОК «Захід» полковник Андрій Войлоков, такі заняття проводяться в усій військово-сухопутній зоні відповідальності оперативного командування і спрямовані на нарощення територіальної оборони.

Умовний бій проходив біля легкомоторного літака Ан-2, який свого часу використовували контрабандисти. Конфісковане повітряне судно без бортового номеру придбала з аукціону за 147 777 грн керівниця ТОВ «Екопарк «Аміла»» (с. Радовичі Ковельського району), мешканка Турійська Ганна Микитюк – дружина депутата Волинської обласної ради та директора ТОВ «Аміла» Романа Микитюка.

Нагадаємо, цей «кукурудзник» було знайдено у лісі поблизу села Кашівка Ковельського району в червні 2016 року. Під час огляду кабіни літака співробітники СБУ виявили карти та документи з інформацією щодо коридорів прольоту через державний кордон, точок злету-посадки та вивантаження товарів. За оперативною інформацією, контрабандисти переправляли до Європи бурштин, цигарки та зброю. Цей літак доставили до Ковеля 15 червня 2016 року.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити