image
 |  14 4 Лютого 2019 | 18:38

На Волині медики їздитимуть на авто від фірми дружини екс-губернатора Житомирської ОДА

Павлівська сільська рада придбала авто «Renault» за 500 тисяч гривень у ТОВ «Полісся Моторс Груп», власником якого є дружина екс-голови Житомирської ОДА, волинянина Сергія Машковського -  Катерина Машковська.

Повідомлення про намір укласти договір з фірмою «Полісся Моторс Груп» оприлюднили 22 січня 2019 року на сайті «Рrozorro». Придбаний автомобіль планують передати для медичних працівників, які працюють у сільській місцевості. Громада має його отримати  вже  до квітня.

Змагатися у тендерних торгах лише дві фірми - ТОВ «Луцьк-Експо» та ТОВ «Полісся Моторс Груп».

І так, за «Renault Duster» «Луцьк-Експо» запропонувала - 499 500,00 грн, а «Полісся Моторс Груп» - 500 000,00 грн.

Різниця в ціні становила 500 гривень. Однак, 15 січня, тендерний комітет відмовив фірмі ТОВ «Луцьк-Експо», яка запропонувала найбільш економічно вигідну ціну та відхилив її тендерну пропозицію, посилаючись недотримання на статті 16 та 17 Закону України «Про публічні закупівлі» та умови тендерної документації.

В той же день, 15 січня, фірма-переможець надала всі документи, які попередньо не влаштовували тендерну комісію. Натомість, замовник (Павлівська сільська рада), не дивлячись на суттєві зауваження, відмовила у тендерній заявці учаснику ТОВ «Луцьк-Експо».

Відповідно до статті 30 п.3. «Про публічні закупівлі» в якому йдеться, що «замовник відхиляє тендерну пропозицію в разі якщо учасник, тендерна пропозиція якого відхилена, вважає недостатньою аргументацію, зазначену в повідомленні, такий учасник може повторно звернутися до замовника з вимогою надати додаткову інформацію стосовно причини невідповідності його пропозиції умовам тендерної документації, зокрема, технічній специфікації та/або його невідповідності кваліфікаційним критеріям, а замовник зобов’язаний надати йому відповідь з такою інформацією не пізніше ніж через п’ять днів з дня надходження такого звернення через електронну систему закупівель».

Однак, замовник уникнув відповіді та пояснення для учасника торгів ТОВ «Луцьк-Експо».

«Відповідно до частини 5 статті 25 ЗУ «Про публічні закупівлі» Учасник має право внести зміни або відкликати свою тендерну пропозицію до закінчення строку її подання без втрати свого забезпечення тендерної пропозиції. Такі зміни або заява про відкликання тендерної пропозиції враховуються в разі, якщо вони отримані електронною системою закупівель до закінчення строку подання тендерних пропозицій», - інформується на сайті «Рrozorro».

І вже, через п’ять днів,  22 січня тендерна комісія, одноголосно, шістьма голосами «ЗА», оголосили переможцем торгів фірму дружини екс-голови Житомирської ОДА Сергія Машковського «Полісся Моторс Груп».

Варто зазначити, що фірма «Полісся Моторс Груп» запропонувала найбільшу ціну за авто - це 500 тисяч гривень.

Павлівська сільська рада оголосила про намір укласти договір з «Полісся Моторс Груп».

В офіційному прайс-листі «Рено» базова комплектація «Renault Duster» становить 413 900 гривень, без сплати ПДВ. Нехай, ще 20% ПДВ, майже 83 тисячі гривень. Приблизна сума за авто становитиме 496 900 гривень.

 

До слова, дружина екс-голови Житомирської ОДА Сергія Машковського Катерина Машковська є засновницею 14 фірм, серед яких ТОВ «Полісся Моторс Груп». Ця ж фірма фігурує в тендерних процедурах, які стають активними учасниками та переможцями державних закупівель.

Катерина та Сергій Машковські (фото з фейсбук)

До відома читачів.  Сергій Машковський, 1980 року народження, родом з Любомля, Волинської області. В 2014 році Президентом України Петром Порошенком був призначений на посаду голови Житомирської ОДА. У 2016 році звільнився за власним бажанням. Ще б пак, адже даний посадовець привернув до себе увагу ЗМІ, як особа, яка, вірогідно, причетна до можливих корупційних схем. Однак, втрата посади голови Житомирської ОДА  не стала на заваді Машковському у його бізнес-імперії, яку розбудувала його дружина, ба більше фірми продовжують приймати участь в державних закупівлях. Це можна прослідкувати журналістам чи громадським активістам в системі «Рrozorro». 

І сьогодні Павлівська ОТГ, Іваничівського району, головою якої є колишній помічник нардепа  від «Народного Фронту» Ігоря Гузя Андрій Сапожник, бере участь у не таких вже прозорих тендерах. Відмовляє, без вагомих на те причин, фірмі ТОВ «Луцьк-Експо» та оголошує переможцем компанію дружини екс-голови Житомирської ОДА Сергія Машковського й готується купити автомобіль за півмільйона гривень для медиків.  

Дані з сайту Сlarity-project де вказано, що засновником фірми  ТОВ «Полісся Моторс Груп» Машковська Катерина.

Дружина волинянина Сергія Мошковського має відношення до 14 організацій. Інформація з ресурсу Сlarity-project. 

  Андрій Білан

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити