image
 |  11 5 Червня 2024 | 17:44

На Волині обстежували водойми: знайшли порушення (ФОТО)

З 27 по 31 травня державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Волинської області проведено 9 заходів, спрямованих на запобігання громадянами порушень правил рибальства, виявлення та фіксації адміністративних правопорушень у сфері охорони, використання та відтворення водних біоресурсів під час дії нерестової заборони, зокрема:

Про це інформує Державна екологічна інспекція у Волинській області, - пише ВолиньUA.

На водоймах Луцького району вилучено 12 безгосподарних сіток рибальських загальною довжиною 650 метрів.

Під час обстеження річки Стохід поблизу села Рудка-Червинська Камінь-Каширського району, виявлено раколовний ятер довжиною 9 метрів.

За результатами обстежень рибогосподарських водних об’єктів по виявлених порушенням на водоймах Ковельського району до адміністративної відповідальності притягнуто 2 громадян по ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Вкотре нагадуємо, що 1 квітня 2024 року розпочалась нерестова заборона на вилов риби. Відповідно до Правил рибальства, під час нересту дозволено суто любительське рибальство на водоймах загального користування гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більш як два на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою.

Додатково інформуємо, що наказом Волинського рибоохоронного патруля від 25.03.2024 № 38 внесено окремі зміни до нерестового періоду, а саме: період нересту на водосховищах Волинської області встановлений по 9 червня 2024 року (а на озерах залишено без змін – по 10 червня).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Старому місті спіймали порушників, які перекладали бруківку (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити