image
 |  4 5 Лютого 2021 | 21:00

На Волині оштрафували 14 керівників закладів для людей похилого віку

На Волині до адміністративної відповідальності притягнули 14 керівників та відповідальних посадових осіб закладів із перебування людей похилого віку. Причиною штрафів стало недотримання пожежної безпеки.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

«Перевірки проводили в готелях, пансіонатах, хостелах, будинках для людей похилого віку та людей з інвалідністю», – повідомили в управлінні ДСНС у Волинській області.

Суму штрафу не поточнили.

Зокрема, 4 лютого рятувальники провели позапланові перевірки у Берестечківському психоневрологічному інтернаті, територіальному центрі соціального обслуговування в селі Тростянець Ківерцівського району, дитячо-оздоровчого центру «Ковчег» у Нововолинську.

Рятувальники перевірили системи автоматичної пожежної сигналізації, стан електрогосподарства, укомплектування ящиків пожежних кранів внутрішнього протипожежного водопроводу, доступність евакуаційних виходів тощо.

Для персоналу закладів проведено детальні інструктажі з правил пожежної безпеки та дій персоналу під час пожеж чи надзвичайної ситуації з практичним відпрацюванням порядку застосування вогнегасників, інших первинних засобів пожежогасіння.

Рейдові перевірки тривають. Усього рятувальники обстежать 138 обласних об’єктів до 30 квітня цього року.

Нагадаємо, наприкінці січня в спеціалізованому Будинку дитини у Луцьку виявили прострочені вогнегасники. Усього за три місяці рятувальники мають перевірити близько 40 закладів на Волині. Це геріатричні пансіонати, будинки для самотніх людей, готелі та хостели, – розповів інспектор Луцького відділу УДСНС Волині Іван Іщук.

Нагадаємо, перевірки протипожежної безпеки здійснюються за дорученням Прем’єр-міністра України після пожежі, яка сталася 21 січня у приміщенні переобладнаному під будинок для старших людей у Харкові. Тоді у пожежі загинуло 15 людей і кілька травмувалося. 22 січня у Харкові був день жалоби, а 23 січня — національний траур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли і на скільки підвищать тариф на електроенергію?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити