image
 |  27 14 Лютого 2019 | 18:37

Секс очима українців: оприлюднили результати опитування

Більше половини українців мають постійного сексуального партнера.

Про це говорять результати дослідження Соціологічної групи "Рейтинг".

У 67% українців є постійний сексуальний партнер, у 4% - непостійний, ще 19% - зараз не перебувають у статевих стосунках, але мали їх раніше, ще 3% зазначили, що не мають партнера і ніколи не мали перед цим, 7% - не відповіли.

Дві третини переконані, що сексуальні стосунки до шлюбу – це нормально. Кожен п'ятий – протилежної думки. Частіше цю тезу підтримували молодші опитані та ті, хто перебуває в незареєстрованому шлюбі або ж є неодруженим.

Майже 80% опитаних погодилися з твердженнями про те, що секс є дуже важливою частиною життя людини, ще 10% - так не вважають. Більш схильні підтримувати це твердження ті, хто перебуває в зареєстрованому/незареєстрованому шлюбі.

45% опитаних вважають, що секс більш важливий для чоловіків, ще 34% - протилежної думки. Прихильників такої думки більше серед жінок та людей середнього і старшого віку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали продукт, який додає пікантності в сексі

41% погодилися з тезою, що виконання "подружнього обов'язку у ліжку" є обов'язковим для чоловіка, майже стільки ж протилежної думки. Дещо більше прихильників тези серед чоловіків.

30% українців вважають, що секс може бути послугою і продаватися за гроші, а 55% мають протилежну думку. Найбільше погоджуються з цим твердженням чоловіки, люди молодшого і середнього віку.

24% погоджуються з думкою, що жінка не повинна проявляти сексуальну ініціативу, 57% - ні. Серед таких більше чоловіків, молодших опитаних і тих, хто перебуває у незареєстрованому шлюбі.

Лише 19% погоджуються, що у шлюбі дружина зобов'язана займатися сексом із чоловіком, навіть якщо вона цього не хоче, 67% - так не думають. Дещо більше тих, хто підтримує цю тезу серед найстарших опитаних.

На думку 16% опитаних, це нормально – мати постійні сексуальні стосунки з більш ніж однією особою одночасно, 70% - проти цього. Серед останніх відносно більше жінок і молодших опитаних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки має тривати ідеальний секс?

60% опитаних не відчувають незручність та сором при розмові про секс зі своїм чоловіком/дружиною/постійним сексуальним партнером, а 6% - дуже соромляться. Крім того, 35% зовсім не відчувають сорому під час розмови про секс зі друзями, знайомими, а 14% - дуже цього соромляться. Не відчувають сорому при розмові про секс із незнайомцями 21%опитаних. Водночас майже третина дуже соромляться. Розмовляючи про секс, менше відчувають незручність молодші опитані та чоловіки.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити