image
 |  0 4 Серпня 2020 | 17:27

На Волині перекрили трасу: чому?

Десятикілометрова черга з вантажівок утворилася напередодні, 3 серпня біля пункту пропуску "Ягодин". Далекобійники на 4 години перекрили рух транспорту, вимагали належного облаштування пункту пропуску та упорядкування черги.

Водії розповідають, минулого тижня вже влаштовували акцію протесту. "Тоді місцева влада обіцяла навести порядок. Але порядку і досі нема", - каже далекобійник Чернігова Володимир Єгорченко.

Головна вимога протестувальників: встановлення контролю над чергою для перетину кордону. "Щоб всі стояли в черзі, крім вантажівок з вантажем, який швидко псується та небезпечних вантажів. Для решти — єдина черга", - розповідає далекобійник.

Також водії просять облаштувати туалети та смітники на узбіччі дороги та прискорити митне оформлення.

Зі слів виконувача обов'язків начальника митного посту "Ягодин" українська сторона щоденно радяться з колегами-поляками, щоб зменшити термін очікування в черзі далекобійників. Станом на 4 серпня у черзі стоять 450 вантажних автомобілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Луцька демонтують незаконно встановлений літній майданчик

"На час карантину у них не працюють ні зелений, ні червоний пас. Всі заїжджають на вантажну смугу. Тому створюються черги. Щоб ви собі розуміли: ми беремо 100 машин. А поляки 190-210" - каже виконувач обов'язків начальника митного посту Михайло Бурдейний.

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити