image
 |  0 14 Червня 2018 | 05:15

На Волині піротехніки знешкодили 3 боєприпаси часів минулої війни

Працівники групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС України у Волинській області 12 червня проводили знешкодження боєприпасів, виявлені населенням у Володимир-Волинському та Турійському районах.
Про це 13 червня 2018 року «ВолиньUA» повідомили в УДСНС України у Волинській області.
Зокрема мешканець села Задиби Турійського району виявив на присадибній ділянці підозрілий предмет. Чоловік не став зачіпати  знахідку, а повідомив рятувальників за номером 101.
Піротехніки кваліфікували знахідку як гранату Ф-1 й вилучили її, а також обстежили суміжну територію, та констатували, що більше  небезпечних предметів там немає.
Цього ж дня піротехніки працювали поблизу села Федорівка Володимир-Волинського району, де неподалік озера Лісне громадяни виявили предмети, схожі на боєприпаси. З’ясувалося, що це два артилерійські снаряди калібру 122 міліметри.
Усі вибухонебезпечні предмети були знешкоджені у спеціально відведених місцях у встановленому порядку.
Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій України у Волинській області закликає громадян при виявленні вибухонебезпечних предметів повідомляти за номером «101» або «102».
Категорично забороняється такі знахідки пересувати, заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось їх накривати; неприпустимо здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, оскільки такі предмети можуть детонувати будь-якої миті.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити