image
 |  4 9 Лютого 2022 | 23:01

На Волині податкова перевірятиме перекупщиків квартир на вторинному ринку

Державна податкова служба взялася за перевірку даних покупців нерухомості перед тим, як розпочати оформлення майнових прав.

Про це йдеться у наказі Міністерства юстиції та Міністерства фінансів від 1 лютого цього року, повідомили у пресслужбі Мін'юсту.

Як зазначається, цей документ визначає механізм та загальні правила подання реєстраторами, нотаріусами запитів на перевірку відповідності реєстраційних даних особи даним держреєстру фізосіб – платників податків.

Так, реєстратори та нотаріуси перед оформленням мають подати запит до податкової служби. Таким чином необхідно перевірити відповідність даних фізосіб: прізвища, імені, по батькові, номер картки платника податків, серії та номери паспорта. Цей наказ набрав чинності з 1 лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку виявили порушення під час зведення двох багатоповерхівок

Нагадаємо, що минулого року одним із найбільш обговорюваних та резонансних став проєкт закону №5600 та окремо його норма про оподаткування другого та подальшого продажу житла.

У результаті Верховна Рада ухвалила його у другому читанні наприкінці листопада практично з проєктом Держбюджету на 2022 рік. Так, для операцій з продажу третього та більше об'єктів нерухомості протягом року запроваджується ПДФО за ставкою 18%, що ускладнить бізнес тим, хто заробляє на купівлі-продажі квартир.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити