image
 |  23 21 Січня 2022 | 13:19

У Луцьку виявили порушення під час зведення двох багатоповерхівок

Скандальним луцьким забудовникам багатоповерхівок ЖК «Візаві» та ЖК «Сафрон»  Державна інспекції архітектури і містобудування відмовила у прийняті в експлуатацію, через ряд порушень та недоопрацювань. Що не так? Детальніше в матеріалі. 

Про це йдеться на сайті Нерухомі.

Так, ЖК «Візаві» на просп. Соборності, 22-б у Луцьку (СС3).

Підстави для відмови: під час огляду об’єкта не надано виконавчу документацію, проєктну документацію, експертний звіт, проєкт організації будівництва, проєкт виконання робіт, загальний журнал робіт, журнал авторського нагляду, журнал вхідного контролю конструкцій, виробів, матеріалів та устаткування; за результатами огляду встановлено: відсутність благоустрою території, відсутність забезпеченості доступу до об'єкту для для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, будівельні роботи не завершені.

ЖК «Сафрон» на вул. Львівська, 102, 103 у Луцьку (СС3).

Підстави для відмови: під час огляду об’єкта не надано виконавчу документацію; невідповідність техніко-економічних показників в проєктній документації та за результатами технічної інвентаризації (в проєктній документації кількість поверхів 9, а за результатами технічної інвентаризації 10).

Відсутня: пожежна сигналізація, датчики загазованості приміщень. За результатами огляду встановлено: не дотримані нормативні відстані по встановленню газорозподільного пункту, відсутність благоустрою території, відсутність забезпеченості доступу до об'єкту для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, будівельні роботи не завершені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку викуплять землю під кафе, де планували звести багатоповерхівку

Не дивлячись на ці порушення і те, що будинки не здані в експлуатацію, забодовники продають квартири.

Так, ЖК «Візаві» 1 кімнатна квартина вартує 891 тисячу гривень, 2 кімнати – 1,23 млн. грн та 3 кімнати – 2 мільйони гривень. У даного будинку відсутній двір, паркінг. Мабуть жителі паркуватимуть свої авто на нещодавно відновленому майдані.

Аналогічна ситуація із ЖК «Сафрон», де відсутній паркінг, зелені зони. Чи комфортне житло від цих забудовників? Чи варто купувати нерухомість в будинку, де на самому старті зведення виникає ряд питань. Висновки нехай робить кожен сам.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити