image
 |  0 9 Квітня 2021 | 15:03

На Волині покарають роботодавця через неоформлених працівників

Впродовж І кварталу 2021 року інспекторами праці Управління Держпраці у Волинській області проведено 46 заходів контролю з питань виявлення неоформлених працівників.

Про це інформує Управління Держпраці у Волинській області.

За результатами інспекційних відвідувань виявлено, що до роботи без належного оформлення трудових відносин допущено 17 працівників. Факти порушень встановлено у 12 суб’єктів господарювання.

Одного роботодавця притягнуто до фінансової відповідальності у вигляді штрафу на загальну суму 100 тис. грн. Винесено 11 попереджень про відповідальність за порушення законодавства про працю та вручено роботодавцям. Складено та передано до суду 7 протоколів про притягнення суб’єктів господарювання до адміністративної відповідальності, за не оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

Крім того, спеціалістами Управління проводиться активна інформаційно-роз’яснювальну роботу. Зокрема, надано 1208 роз’яснень роботодавцям, працівникам, щодо застосування законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У луцькому «Дубовому гаю» вандали обірвали кабелі та ліхтарі (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити