image
 |  9 1 Січня 2023 | 20:36

На Волині поліцейські звинуватили у брехні жінку, яку водій хотів вивезти проти її волі

Ковельчанка Наталія Б. здійснила дзвінок на спецлінію «102» та повідомила, що мешканці одного з будинків силою запхали її в автомобіль та намагались вивезти в невідомому напрямку.

Про це йдеться у рішенні Ковельського міськрайонного суду від 14 грудня 2022 року.

Відомо, що інцидент стався ще 14 серпня 2022 року о 21:15. Але поліція стверджує, що «насправді такого факту не було». Згідно постанови у справі про адміністративне правопорушення від 14.08.2021 р., Наталію Б. притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 183 КУпАП (здійснення завідомо неправдивого виклику поліцейських) і накладено штраф в розмірі 1700 грн.

Жінка звернулася із судовим позовом до Департаменту патрульної поліції Національної поліції України та Управління патрульної поліції у Волинській області і просила суд скасувати постанову.

Як говориться у рішенні суду, відповідач не довів, що виклик поліції був необґрунтованим і завідомо неправдивим.

З наданих суду відеозаписів видно, що підстави для виклику поліції у ковельчанки були. Водій і пасажири переконують жінку, що вона, як посадова особа, зобов’язана їхати у місце, куди її везуть. Наталія Б. неодноразово висловлює свою незгоду пересуватись автомобілем і вимагає його зупинити.

Поліція, прибувши на виклик, необґрунтовано зробила акцент на тому, чи сідала Наталія Б. в автомобіль добровільно, чи ні. Навіть, якщо вона сіла у автомобіль добровільно, це не означає, що автомобіль можна зрушувати з місця і везти її туди, куди вона не бажає їхати. Жодних підстав твердити, що виклик поліції був необґрунтованим, немає – вказується в рішенні суду.

Ковельський міськрайонний суд під головуванням судді Сергія Панасюка скасував постанову про притягнення жінки до адміністративної відповідальності з накладенням на штрафу і закрив провадження.

Управління патрульної поліції у Волинській області має сплатити на користь ковельчанки судові витрати у справі в сумі 496 гривень 20 копійок та понесені нею витрати на правову допомогу в сумі 2000 гривень.

Втім, рішення суду можна оскаржити до Восьмого апеляційного адміністративного суду у місті Львові.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити