image
 |  2 10 Червня 2023 | 22:31

На Волині посадовець сільради, якого спіймали на хабарі, хотів через суд поновитися на посаді

Землевпорядник Підгайцівської громади Віталій Копюк, якого на початку березня затримали із хабарем, подав заяву до суду, щоб скасувати своє відсторонення від посади. Проте напередодні судового засідання, яке мало відбутися 7 червня, передумав і відкликав своє клопотання.

Про це у коментарі виданню ВСН повідомили у Волинській обласній прокуратурі.

Нагадаємо, 3 березня після чергової сесії Підгайцівської сільської ради правоохоронці затримали землевпорядника громади Віталія Копюка з отриманим хабарем. У нього знайшли мічені купюри - в автомобілі, де він отримував другу частину суми після того, як депутати прийняли на сесії відповідне рішення. А також частину мічених грошей, які він отримав як аванс, вилучили вдома.

Віталію Копюку висунули обвинувачення за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України - одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди. Такий злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині посадовець сільради, якого спіймали на хабарі, відпочивав рекреаційному комплексі (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити