image
 |  4 20 Червня 2019 | 16:08

На Волині поширюють фейкове опитування на користь нардепа Гузя

На Волині низка інформаційних агентств поширила результати соціологічного опитування щодо дострокових виборів на користь народного депутата Ігоря Гузя, яке містить ознаки фейкового.

Про це інформує громадянська мережа ОПОРА.

Протягом дня 17 червня новини із заголовком «В окрузі 19 на Волині лідирує Ігор Гузь» з’явилися на сторінках Інформаційних агентств «Волинські Новини» та «ВолиньPost», а також інтернет-видань «Волинська правда», «Кордон», «Буг», «Володимир Медіа», «Район. Любомль», «Район. Іваничі», «Район. Володимир-Волинський», «Волинь 24» (із однаковим заголовком «Ігор Гузь має на окрузі понад 50%-підтримку. Опитування»), Окрім того, ідентичний матеріал опублікувало всеукраїнське видання «Українский новинний портал».

На інформаційні агентства поширюється вимога закону щодо обов’язкового зазначення часу проведення опитування, території, яку охоплювало опитування, розміру та способу формування соціологічної вибірки опитаних, методу опитування, точного формулювання питань, можливої статистичної похибки, а також установи, яка здійснювала опитування та замовника опитування. Відтак, у всіх поширених новинах не вистачає окремих відомостей, які вимагає зазначати закон. Зокрема, відсутня інформація про замовника опитування, метод його проведення, спосіб формування вибірки та точне формулювання питання, яке ставили респондентам.

Читайте також: Саганюк запевняє, що не готує собі наступника

До слова, на офіційному сайті Центру Разумкова відповідне опитування опублікували 18 червня. Втім, і на сайті Центру відсутні відомості про замовника опитування.

Нагадаємо, що нардеп Гузь знову хоче пробратися у Верховну Раду, демонструючи вміння політичного перевзування.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити