image
 |  7 5 Грудня 2021 | 15:34

На Волині працевлаштували майже чотири сотні людей з інвалідністю

Впродовж січня-жовтня 2021 року послугами обласної служби зайнятості скористалися 1 889 людей з інвалідністю з-поміж зареєстрованих безробітних, працевлаштували 398, з них 5 – з компенсацією єдиного внеску роботодавцю.

Ще одна людина отримала одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності та відкрила клінінгову компанію «Ubrano». Про це Бізнес.Район повідомили у пресслужбі Волинського ОЦЗ.

За направленням служби зайнятості 102 безробітних людей з інвалідністю проходили професійне навчання за наступними напрямами:

  • курси цільового призначення «Підприємець-початківець»;
  • підвищення кваліфікації на замовлення роботодавця «тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва», «дотримання безпечного ведення робіт під час одержання продукції рослинництва», «дотримання безпечного ведення робіт при виробництві цукру», «безпека праці при проведенні сільськогосподарських робіт»;
  • стажування за професіями «кухар», «продавець непродовольчих товарів», «слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування», «технік зубний», «кравець», «єгер».

Після проходження професійного навчання 89 осіб отримали роботу. Така ж кількість взяла участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

У всіх центрах зайнятості Волині люди з інвалідністю можуть самостійно чи за допомогою спеціаліста добрати роботу, отримати послуги з профорієнтації та профнавчання, ознайомитися із відповідними вакансіями, оволодіти технікою пошуку роботи, обрати професію (з урахуванням медичних показань, програми реабілітації, особистих нахилів та здібностей).

Люди з інвалідністю потребують більше підтримки в пошуку роботи та професійної орієнтації, тож вона сприяє особам з обмеженими можливостями у виборі, або зміні професії, виду трудової діяльності відповідно до стану здоров’я, нахилів, здібностей, освітнього рівня, інтересів, бажань. Лише врахувавши ці фактори людина зможе реалізувати себе в праці, розвинути власний творчий потенціал, підвищити професійно-кваліфікаційний рівень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В одній з луцьких новобудов на стінах з'явилася пліснява (ВІДЕО)

Станом на 29.11.2021 року в базі вакансій служби зайнятості області зареєстрували 109 позицій, на які можуть бути працевлаштовані особи з інвалідністю. Актуальними на ринку праці є такі професії та спеціальності: водій автотранспортних засобів, касир-операціоніст, комірник, менеджер (управитель), оператор заправних станцій, продавець продовольчих товарів, касир торговельного залу, слюсар електрик з ремонту електроустаткування, слюсар-сантехнік, фармацевт, сестра медична, перекладач та інші.

Для людей з інвалідністю мати роботу – це можливість підвищити соціальний статус, свою значимість, поліпшити добробут. Вони потребують особливого соціального захисту і створення таких умов життя, щоб успішно інтегруватися у суспільстві. Тож служба зайнятості приділяє велику увагу і впроваджує нові підходи до вирішення проблем зайнятості та працевлаштування людей недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити