image
 |  257 14 Квітня 2024 | 13:19

На Волині працюють понад 45 тисяч підприємців-фізичних осіб

Наразі на обліку в Головному управлінні ДПС у Волинській області перебувають 45,1 тисячі фізичних осіб-підприємців. Зокрема, у першому кварталі поточного року започаткували діяльність 2 227 ФОПів.

Таким чином, кількість новостворених ФОПів більш як удвічі перевищує чисельність підприємців – фізичних осіб, які припинили діяльність. Про це інформують волинські податківці, - пише ВолиньUA.

«Серед передумов, що сприяють започаткуванню власних бізнес-ініціатив – відсутність активних бойових дій на території області, якісний податковий супровід платників податків і можливість взаємодіяти з ДПС дистанційно», – зазначають у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

У податковій службі наголошують: цифровий формат комунікації з податковою службою – найбільш прийнятний і зручний для кожного підприємця, оскільки не відволікає на візити до податкової інспекції, спрощує заповнення і подання звітних документів і дозволяє замовляти адміністративні послуги через електронний кабінет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 37 об’єктів нерухомості, 32 транспортні засоби та рахунки за кордоном: що у декларації депутата Волиньради Микитюка

Тож у податковій службі наполегливо рекомендують громадянам, які наразі здійснюють підприємницьку діяльність без держреєстрації, не ігнорувати вимоги закону, зареєструвати бізнес належним чином та працювати легально, сплачуючи податки.

Варто взяти до уваги, що 1 січня 2024 року в Україні стартувала кампанія декларування доходів фізичними особами.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити