image
 |  4 30 Квітня 2023 | 20:19

На Волині прибирали заплаву річки Стир в урочищі Чебені (ФОТО)

26 квітня державні інспектори Волинського рибпатруля з метою привернення уваги громадськості до засмічення водних об’єктів та дбайливого ставлення до навколишнього середовища долучилися до прибирання берегової лінії заплави р. Стир в урочищі Чебені Рожищенської громади Волинської області.

Про це інформує Рибоохоронний патруль Волині, - пише ВолиньUA.

Прибирання навколо води було обрано не випадково, адже чистота прибережних смуг є вкрай важливими для екосистем водойм. Тонни побутового сміття осідають на дні, накопичуються біля берегів, негативно впливають на річкову флору та фауну і можуть завдавати непоправної шкоди здоров’ю людей. Не можна забувати, що вода - це середовище проживання риби. Не може в нездоровому середовищі вирости здоровий організм. Тому проблема чистоти водних ресурсів є актуальними для кожного громадянина.

Спільно з працівниками Волинського рибоохоронного патруля берег річки прибирали також представник Державної екологічної інспекції у Волинській області, Українського товариства мисливців та рибалок та небайдужі громадяни. Було зібрано десятки мішків сміття: пластикових і скляних пляшок, поліетилену, целофану, недопалків, покришок тощо. Вдалося привести до ладу значну частину берегової смуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трудове рабство на фермі неподалік Луцька: як рухається скандальна справа

Загалом під час прибирання, у якому взяли участь близько 10 людей, було зібрано причеп сміття, яке вивезли на полігон твердих побутових відходів у с. Брище Луцького району. Рожищенська міська рада виділила автомобіль для вивезення сміття.

Дякуємо усім небайдужим громадянам, які долучилися до прибирання! Закликаємо дотримуватись санітарних норм та необхідності прибирання сміття після прогулянки, під час відпочинку на узбережжі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити