image
 |  0 23 Липня 2020 | 15:11

З 1 вересня українські школи запрацюють у звичному режимі: остаточне рішення МОЗ

Батьки школярів можуть радіти: з 1 вересня школи України запрацюють у звичному режимі.

Цю відмінну новину повідомив головний санлікар країни Віктор Ляшко, – пише Ukr.Life.

Навчальний процес в Україні розпочнеться 1 вересня. Діти будуть відвідувати уроки, як у колишні докарантинні часи. Не буде "удаленки", "двузмінки" і уроків в онлайн режимі. Влада прийняла остаточне рішення щодо організації навчання дітей у навчальних закладах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «За живу школу»: під Волинською ОДА – акція проти дистанційного навчання

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі передачі «Свобода слова Савіка Шустера» розповів, що новий навчальний рік в Україні буде проходити в звичайному режимі. Звичайно ж, зважаючи на епідемічну ситуацію, в окремих районах, які будуть визначені в «червону зону» по захворюваності коронавірусом, можливі винятки.

Суть винятків полягає в тому, що навчальні заклади будуть закриватися на карантин, якщо епідпоріг з захворюваності перевищений. До речі, нічого незвичайного в цьому немає. Віктор Ляшко нагадав, що під час епідемій грипу та ГРВІ школи в Україні закривали на кілька тижнів, щоб захистити дітей від інфекції.

«”Червона зона” в цих районах, це не буде щось незвичайне, це ми вже знаємо, що таке епідпоріг. Тобто, якщо “червона зона”, школа закривається на певний період часу», – розповів представник Моз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 1 серпня адаптивний карантин діятиме по-новому: в кожному місті та районі – по-різному (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити