image
 |  0 20 Грудня 2018 | 14:24

На Волині пропонують налагодити допомогу військовим частинам від місцевого бізнесу

Для надання військовим частинам, які дислокуються на Волині, нагальної матеріально-технічної допомоги місцевому бізнесу запропоновано створити відповідну координаційну раду.

Про це йде мова у депутатському запиті депутата облради від ВО «Свобода» Сергія Сівака.

Як повідомив депутат Сівак Сергій, до нього зверталися командири декількох військових частин, які дислокуються на Волині, з проханням посприяти в матеріально-технічному забезпеченні.

«Фінансування видатків військових частин, які дислокуються на території Волинської області, здійснюється на низькому рівні. Перед командирами частин часто постають питання як обладнати 20 м огорожі, де взяти 100 м силового кабелю, чи де взяти тону цементу. За таких обставин не доводиться вести мову про комфортне несення військової служби, проведення навчального і виховного процесу, що, в свою чергу, негативно впливає на морально-психологічний стан наших воїнів. З цими обставинами мав змогу особисто ознайомитись відвідуючи військові частини дислоковані на Волині. І хоча, ці проблеми, на перший погляд, є дріб’язковими, але їх необхідно вирішувати. Тим більше, що на Сході країни продовжуються військові дії та існує реальна загроза повномасштабного військового конфлікту».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко не зміг пояснити звідки взялися тітушки у Воротнівському заказнику

У запиті Сергій Сівак просить створити координаційну раду, куди могли б війти обласний військовий комісар, командири військових частин, представники обласної адміністрації, волонтерських громадських організацій, представників бізнесу для залучення коштів для надання допомоги військовим частинам у Волинській області.

Депутати підтримали запит колеги.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити