image
 |  0 28 Вересня 2021 | 12:12

На Волині рибалка перевищив норму

У період з 20 по 27 вересня 2021 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 19 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 15 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та два – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення рибальства). Оформлено два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Про це інформує Рибоохоронний патруль Волині.

«За даний період на порушників накладено 765 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали справ. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 602 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили у порушників 2 заборонених знаряддя лову та ще 17 од. – за актами безхазяйного майна», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 21 вересня в ході рибоохоронного рейду спільно з працівниками НПП «Прип’ять-Стохід» викрито грубе порушення Правил рибальства. Так, порушник перевищив добову норму вилову, чим завдав збитків рибним запасам на 602 грн. Інцидент стався на оз. Люб’язь Любешівської ТГ Камінь-Каширського району.

На особу оформлено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 с. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до районного суду для притягнення правопорушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

26 вересня державні інспектори рибоохорони здійснили спільний рейд з працівниками відділу поліцейської діяльності №1 (смт Любешів) Камінь-Каширського РВП ГУНП у Волинській області на водні об’єкти Любешівської ТГ Камінь-Кашмрського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині виявили ліс без документів (ФОТО)

Так, на р. Прип’ять, поблизу с. Хоцунь Любешівської ТГ на території Національного природного парку «Прип’ять – Стохід» викрито громадянина, який за допомогою двох сітних знарядь лову - ятерів здійснював вилов водних біоресурсів. Порушник встиг виловити 3 екз. лина в живому стані, які були випущені у водне середовище. Попереджено збитки на суму 630 грн.

На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП, сітне знаряддя вилучено. Матеріали справи направлено в суд для притягнення порушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

Того ж дня в ході обстеження р. Стохід на території Любешівської ТГ виявлено безгосподарське майно. З водойми вилучено 7 од. сітних знарядь лову. Складено відповідний акт.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити