image
 |  2 11 Березня 2021 | 19:39

На Волині розлилася річка: вода підходить до садиб мешканців (ВІДЕО)

11-12 березня, при подальшому пiдвищеннi рiвнiв води з добовою iнтенсивнiстю 1-3 см, на р.Прип'ять в створi поста Рiчиця та на р.Стохiд в створi поста Любешiв вiдбуватиметься подальше перевищення вiдмiтки затоплення сiльгоспугiдь i присадибних дiлянок в окремих прирiчкових населених пунктах Ратнiвського i Любешiвського районiв Волинської областi. Подальше затоплення заплавних територій (рiвень небезпеки жовтий), - інформує ДСНС України.

Вода на заплавах і полях, подекуди впритул підходить до приватних обійсть. Хтось чекає теплішої погоди, а хтось використовує підручні засоби, аби на городі й у хаті було сухо, - пише газета Волинь.

Волинський журналіст Андрій Гнатюк ще минулого тижня відзняв, як річки Прип’ять і Стохід на Любешівщині вийшли на заплави. За його словами, під водою 22 тисячі гектарів пасовищ і сінокосів. Рівень води в річках поки піднімається, але про підтоплені будинки ще не йдеться. Натомість у садиби вода вже починає надходити. Великої загрози наразі немає, але давати остаточну гарантію, що так буде й надалі, ніхто не може. А за повінню може настати інша проблема – сухостої й масові їх підпали. Тому рятувальники просять не викачувати воду повністю, аби в подальшому унеможливити пожежі.

Вода на заплавах і полях, подекуди впритул підходить до приватних обійсть. Хтось чекає теплішої погоди, а хтось використовує підручні засоби, аби на городі й у хаті було сухо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині є село, у якому проживає лише 12 людей

Це перший етап весняної повені, який на думку спеціалістів, дивом оминув північ Волині. Однак другої хвилі не відкидають. І готовим треба бути вже. Ґрунт зволожений, і якщо будуть рясні опади, повінь може ближче підійти до будинків. Чи готова влада північних районів Волині рятувати людей, інспектувала спеціальна комісія.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити