image
 |  59 18 Травня 2023 | 08:28

На Волині розпродають Звірівське мисливське господарство (ФОТО)

У селі Звірів Волинської області продають мисливське господарство.

Інформація про це розміщена на сайті Національної електронної біржі, - пише ВолиньUA.

Мисливське господарство має площу 2,9 гектара та нерухоме майно 1593 м.кв.

До майна, яке виставлене на аукціон, входять такі об'єкти: будинок мисливця загальною площею 461,1 кв.м, приміщення бані загальною площею 52,6 кв.м, гараж загальною площею 299,0 кв.м, конюшня загальною площею 157,1 кв.м, контора господарства загальною площею 225,7 кв.м, господарська будівля 2 (бійня) загальною площею 64,2 кв.м, господарська будівля загальною площею 72,8 кв.м, господарська будівля 1 (для техніки) загальною площею 196,8 кв.м, будинок єгеря загальною площею 63,7 кв.м, приміщення бані загальною площею 52,6 кв.м.

Електронний аукціон відбудеться 6 червня. Стартова ціна лота - 5 млн 868 тис грн. Гарантійний внесок становить 1 млн 173 тис гривень.

Наразі майно перебуває на балансі філії "Ківерцівське лісове господарство" Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України".

Додамо, що оголошення про продаж мисливського господарства є на сайті ОЛХ.  

Слід підмітити, що Звірівське лісництво неодноразово "світилося" у скандалах. Два роки тому місцеві ЗМІ розповідали про те, що лісники збудували у лісі готель для VIPів, йдеться саме про Звірівське лісництво. Як зазначали, готелі на цій території були призначені для високопосадовців. Ця рекреаційна зона не поступається світовим курортам найвищого рівня. Чого тільки вартий недешевий ремонт, раритетні меблі, дорогий посуд, розкішні спальні та санвузли.  Уся ця краса знаходиться посеред лісу, в оточені штучних водойм, стаєнь з кіньми та вольєрів з оленями і фазанами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому війна, а кому “відкати”: вирубка лісів та незаконне збагачення за часів Кватирка

До слова, про усе це добро уже понад 10 років знають на Волині саме як підпільний готель. Місцеві мешканці не мають змоги потрапити на територію, аби помилуватися цією красою, проте посадовці Волинської ОДА, як зазначають ЗМІ, тут гостювали.

Що цікаво, як тоді повідомляв на той час очільник Волинського лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко будівля значиться, як мисливський будиночок, але головний лісівник сам заплутався у своїх твердженнях, чи то готель чи то будинок мисливця.

Як говорив у 2021 році керівник Звірівського лісгоспу у цьому готелі може відпочити будь-хто. Але скільки простих громадян, мешканців Волині змогли скористатися цим відпочинком за час функціонування цієї рекреаційної зони нам залишається лише здогадуватися. Проте, наразі цю територію з будинками, конюшнею, господарськими будівлями, у період війни, хочуть продати. Продати за майже 6 мільйонів.

В цей майновий комплекс посеред мальовничого лісу вкладена велика кількість бюджетних коштів і це неабиякий ласий шматок для впливових людей, тому не дивно, що мисливське господарство тепер може потрапити у приватні руки.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити