image
 |  7 12 Грудня 2021 | 23:31

Біля волинської річки самовільно зайняли земельну ділянку

Державна екологічна інспекція у Волинській області встановила факт розорювання земель в межах прибережної захисної смуги річки Західний Буг та прикордонної смуги. Розмір шкоди становить 2 269 626 гривень

Про це інформує інспекція на сторінці у facebook.

На Волині набула актуальності проблема розорювання прибережних захисних смуг, які сягають урізу води.

Чинним законодавством України встановлений правовий режим використання прибережних захисних смуг. Прибережні захисні смуги є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності.

За розорювання берегів річок законодавством України передбачено кримінальну і адміністративну відповідальність (ст. 59 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст. 239, 242 Кримінального кодексу України).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус ще не відпускає: на Волині – майже 400 нових випадків

Відповідно до листів правоохоронців, спеціалісти відділу державного екологічного нагляду (контролю) земельних ресурсів та надр Державної екологічної інспекції у Волинській області, постійно беруть участь в проведенні слідчих дій в рамках кримінальних провадженнях.

Так, за матеріалами кримінального провадження правоохоронних органів та за результатами виявлених під час огляду територій фактів незаконної господарської діяльності в межах прибережної захисної смуги річки Західний Буг та прикордонної смуги, проведено розрахунок розміру шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок на суму 2 269 626,76 грн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити