image
 |  518 5 Березня 2024 | 08:28

На Волині - спалах вірусного гепатиту А

На Волині зафіксували спалах вірусного гепатиту А у Ковельському районі.

Про це інформує Волинський центр контролю та профілактики хвороб.

Занедужало 6 осіб з Ковельського району Луківської територіальної громади. Серед них були і студенти ПТУ №22.

В осередку захворювання проводяться всі необхідні протиепідемічні заходи, встановлено коло контактних, за якими триває медичний нагляд. Всі хворі перебували на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні Ковельського міського територіального медичного об’єднання. На сьогодні 4 – виписані, 2 – продовжують лікування. Перебіг хвороби середньої важкості. На сьогодні, ПТУ №22 з метою недопущення поширення інфекції переведено на дистанційну форму навчання. Під час епідеміологічного розслідування проведено відбір та лабораторне дослідження питної води, змивів з довкілля, вірусу гепатиту А в пробах не виявлено. Лікарями епідеміологами проводяться бесіди з контактними особами щодо профілактики вірусного гепатиту А, дотримання правил особистої гігієни. Протиепідемічні заходи тривають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2023 році аграрний сектор Волині отримав 55 млн гривень грантів

Довідково. Вірусний гепатит А — захворювання печінки вірусного походження, що може мати як легкий, так і важкий перебіг. Інкубаційний період (з моменту інфікування до появи перших клінічних проявів), зазвичай, триває 14–28 днів. Найчастіше хвороба може проявлятися жовтяницею, головним болем, слабкістю, діареєю та нудотою. Зараження відбувається фекально-оральним шляхом через воду та харчі, контактно-побутовим шляхом через брудні руки.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити