image
 |  2 1 Червня 2020 | 11:51

На Волині спіймали озброєного «бурштинового магната» (ФОТО)

Співробітники Любешівського відділення поліції спільно із оперативниками Луцького прикордонного загону провели на території району два санкціоновані обшуки у помешканнях волинян, під час яких вилучили зброю, набої та понад 6 кг бурштину-сирцю. Слідчі за цими фактами розслідують кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 240-1 (незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину) Кримінального кодексу України.

Про це інформує пресслужба поліцї Волинської області.

У селі Лобна, під час проведення санкціонованого обшуку на території домогосподарства 42-річного місцевого жителя, правоохоронці виявили та вилучили близько шести кілограмів бурштину-сирцю, обладнання для його обробки, мисливську рушницю, стволи до неї, майже 300 набоїв зразків Другої світової війни та понад 20 набоїв різного калібру.

У 56-річного жителя села Підкормілля правоохоронці під час санкціонованого обшуку виявили та вилучили мисливську рушницю, а також 470 л закваски та 40 л самогону. За фактом виготовлення, зберігання самогону поліцейські склали на чоловіка адмінпротокол за ст.176 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Заборонену речовину в порядку адміністративного провадження знищили, шляхом виливання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На вулиці Луцька вийшов громадський транспорт (ФОТО)

Вилучену під час обшуків зброю та сонячне каміння слідчі направили до Волинського експертно-криміналістичного центру МВС України для проведення відповідних експертиз. Тривають досудові розслідування.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити