image
 |  11 21 Грудня 2021 | 17:17

На Волині спіймали порушників біля водойм

У період з 13 по 20 грудня 2021 року Волинський рибоохоронний патруль задокументував 13 порушень природоохоронного законодавства. Серед них 9 порушень за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Оформлено 4 акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Про це інформує Рибоохоронний патруль Волині.

«За даний період на порушників накладено 476 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 17 од. заборонених сітних знарядь лову, загальною довжиною 801 метр. Попереджено нанесення рибному господарству 8 041 грн збитків», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 13 грудня здійснено рибоохоронний рейд водоймами Ковельського району Волинської області. В ході обстеження річки Турія в межах м. Ковель виявлено порушення Правил рибальства – громадянин рибалив з перевищенням дозволених знарядь лову. На особу оформлено протокол про адмінправопорушення та накладено відповідні штрафні санкції.

Наступного дня в ході рибоохоронної роботи на р. Коростинка, поблизу с. Великий Курінь Камінь-Каширського району викрито порушника, який знаходився поблизу водойми з сухою сіткою. Аналогічне порушення викрито 17 грудня на оз. Тисоболь, поблизу с. Броди Ратнівської ТГ Ковельського району. На обох порушників складено протоколи про адміністративні правопорушення та накладено відповідні штрафні санкції.

Того ж дня під час обстеження озера Тисоболь виявлено безгосподарське майно. З водойми вилучено 5 од. сітних знарядь лову, загальною довжиною 275 метрів. У сітках знаходилася риба: 2 екз. ляща та 3 екз. карася сріблястого, яких в живому стані повернено у водне середовище. Попереджено шкоду рибним запасам на суму 8 041 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині шахраї заробляли гроші на «чужій біді» (ФОТО, ВІДЕО)

В ході рибоохоронних рейдів рибпатрульні провели з рибалками роз’яснювальні бесіди, нагадали про заборону на лов риби у зимувальних ямах та закликали дотримуватись Правил рибальства. Працівниками Волинського рибоохоронного патруля будуть й надалі проводитися інформаційно-роз’яснювальні роботи щодо недопущення порушень рибальства.

Додаткова інформація

З першого листопада 2021 року на водоймах Волині триває осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно - літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2022 року. Крім цього, з 1 грудня 2021 р. встановлено заборону на вилов раків у річках та водоймах Волинської області. Дана заборона триває до 31 березня.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити