image
 |  2 4 Червня 2020 | 13:40

На Волині суд поновив на посаді сільського голову, який не дав депутатам прихопити собі землі

Старозагорівський сільський голова Локачинського району Волині, член ВО «Свобода» Ростислав Остапчук виграв суд у справі щодо визнанням протиправним рішення сільської ради та поновлення на роботі.

Відповідне рішення ухвалив Волинський обласний адміністративний суд, – йдеться в документі, який потрапив у розпорядження «ВолиньUA».

«Поновити Остапчука Ростислава Дмитровича на посаді голови Старозагорівської сільської ради Локачинського району Волинської області з 29 січня 2020 року.

Рішення в частині поновлення на роботі Остапчука Ростислава Дмитровича на посаді підлягає негайному виконанню», – йдеться у виконавчому листі, датованому 4 червня 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Земельна реформа» по-іваничівськи: колишні землі запасу масово роздають «людям в законі»

«Конфліктна ситуація, що призвела до незаконного звільнення мене із займаної посади, виникла через те, що окремі депутати Старозагорівської сільської ради вирішили скористатися своїм депутатським становищем, аби привласнити собі та своїм родичам земельні ділянки – по два гектари. Тим часом рішення зборів та пропозиції від громади сіл Новий Загорів, Старий Загорів, Хорів були в тому, щоб землю поділити між селянами порівну, по справедливості. Тобто, по 50 сотих чи трохи більше, але між усіма молодими сім’ями, які не мають земельних наділів.

Проте окремі депутати, які вже мають земельні ділянки, дехто – навіть по 5-6 земельних паїв, наполягали на тому, аби їм та членам їх родин виділили земельні ділянки по максимуму. Мабуть, щоб потім, коли землю можна буде продавати, вигідно її збути.

Я, звісно, став на сторону громади і не дозволив їм цього зробити. У результаті отримав незаконне звільнення. Депутати своїм рішенням неправомірно, з порушенням закону, вирішили усунули мене з посади. Але обласний адміністративний суд, до честі головуючого по справі Фелікса Волдінера, об’єктивно зважив на всі обставини справи і прийняв справедливе рішення. Вважаю, що в цьому випадку суд захистив не лише мене особисто, а став на сторону всієї нашої громади», – прокоментував ситуацію Старозагорівський сільський голова Ростислав Остапчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погуляйка попередили: незгодні ОТГ будуть перекривати доїзд до сміттєзвалища в Брище

Зі слів представника позивача по справі Олександра Сівака, не останню роль у винесенні справедливого рішення зіграв той факт, що за сільського голову Ростислава Остапчука підписалося декілька сотень простих селян, які стали на його захист. Виносячи рішення іменем України, суд впевнився в тому, що абсолютна більшість жителів громади підтримують сільського голову – націоналіста. В тому числі – в його прагненні не допустити «дерибану» землі, який надумали вчинити в Старому Загорові окремі депутати та їх поплічники.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити