image
 |  4 2 Грудня 2018 | 13:46

На Волині суд звільнив директора шахти

Директора шахти №9 суд відсторонив від займаної посади.

Про це повідомляє офіційний сайт ДП "Волиньвугілля" разом зі сканами рішення суду, - пише Nvip

Ще 10 вересня наказом №126 генерального директора ДП «Волиньвугілля» Андрія Пилипюка було звільнено із займаної посади директора копальні № 9 Володимира Юрківа. Однак, не дивлячись на це, він продовжував ходити на роботу та здійснювати адміністративно-господарські та організаційно-розпорядчі функції, тобто фактично продовжував обіймати займану посаду. Цей факт визнав особисто, і зазначив, що наказ оскаржує у суді, але досі рішення не було винесено.

20 жовтня 2018 року Юрківа Володимира Петровича було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 364 ККУ «Зловживання владою або службовим становищем».

27 листопада Нововолинський міський суд Волинської області ухвалив рішення: відсторонити Володимира Юрківа від займаної ним посади директора ВП «Шахта №9 «Нововолинська» ДП «Волиньвугілля» строком на два місяці. Ключі від службового кабінету здати слідчому.

Попри ухвалу суду, голова профспілки шахти Василь Гура, котрий запевняє, що не втручається у адміністративно-господарчі процеси підприємства, виступає проти законного рішення та усіляко підтримує відстороненого керівника. Більше того, звернувся із вимогою до керівництва ДП «Волиньвугілля», призначити виконуючим обов’язки директора ВП «Шахти №9 «Нововолинська» начальника видобувної дільниці №2 В. Матіюка, погрожуючи протестними акціями у разі невиконання вимоги.

Дивним і водночас обурливим є сам факт вимоги очільника профспілки – вимагати призначення на посаду керівника державного підприємства. Оскільки ця - прерогатива генерального директора ДП «Волиньвугілля».

Варто нагадати, кілька місяців тому шахтарі дев’ятої копальні страйкували, вимагаючи виплати заборгованості. Генеральному директору Андрію Пилипюку вдалося вирішити це питання: щотижня відбувається виплата по 0,25 місячного фонду. Повністю виплачена заробітна плата за вересень. 25% вже за жовтень отримала промислова група на підприємстві та об’єднання. У понеділок кошти надійдуть на ВП «Бужанська».

Не дивлячись на складну ситуацію не тільки у вугільній галузі, а й в Україні вцілому, підприємство працює, а його працівники отримують зароблені гроші, - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шансів на добудову шахти №10 небагато, - Савченко

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити