image
 |  0 20 Листопада 2018 | 15:01

Шансів на добудову шахти №10 небагато, - Савченко

Сумнівно, що знайдуться достатні кошти на добудову шахти №10 у Нововолинську.

Про це під час зустрічі з шахтарями Нововолинська заявив голова Волинської ОДА Олександр Савченко.

На заході були присутні радник голови ОДА Олександр Киричук, директор ДП «Передпускова дирекція шахти №10 «Нововолинська» Григорій Бар та представники трудового колективу шахти.

«В нас завершилося фінансування, в чергове ми вимушені заручитися вашою підтримкою. На сьогоднішній день питання не вирішене. Треба виробити спільну концепцію, як далі діяти», - поскаржився очільнику ОДА Григорій Бар.

«Собівартість вугілля набагато менша, ніж вартість готового продукту - тому не зрозуміло чому не виплачується зарплата. Вугілля на 100 відсотків виправдовує прибуток, але дев`ята шахта працює на критично застарілому обладнанні. В такому вигляді її потрібно закривати. Що стосується 10 шахти, то багато хто каже, що основна частина вугілля – на території Польщі, в нас тільки незначна частина. Аби я міг йти й добиватися чогось - я повинен мати експертну оцінку стану готовності шахти. Окрім того, мене не задовольняє те, що Львівська дирекція будує шахту на Волині, в мене немає жодних важелів управління на неї. Якщо це буде Волинська дирекція – можна робити експертну оцінку», - зауважив Олександр Савченко.

Також він додав, що знайти гроші на добудову шахти буде дуже проблемно.

«Шансів мало, що будуть кошти на добудову, але на підтримувати її в експлуатаційному стані, щоб не затоплювало – ми повинні. Міністр Насалик не є моїм підлеглим і моїм колегою. Я можу до нього лише звертатися. Йти маршем я теж не можу, а от ваші рішення проштовхувати буду», - заявив Олександр Савченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинянам не вдалось «насолити» Савченку

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити