image
 |  0 23 Лютого 2021 | 16:02

На Волині судили колишнього екоінспектора за правопорушення, пов’язане із корупцією

Ратнівський районний суд за участі прокурора відділу Волинської обласної прокуратури притягнув до відповідальності за адміністративне правопорушення, пов’язане із корупцією, колишнього головного спеціаліста одного з відділів Державної екологічної інспекції у Волинській області.

Про це інформує прокуратура Волинської області.

Звільнившись у березні 2019 року з роботи в екоінспекції, ексслужбовець, всупереч вимогам ч. 2 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції», несвоєчасно без поважних причин подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, після звільнення.

Суд визнав його винним у порушенні вимог фінансового контролю (адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 850 грн. зі сплатою судового збору понад 450 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трагедія на Волині: односельчани розповіли деталі смертельної ДТП

Волинська обласна прокуратура нагадує суб’єктам декларування про необхідність подання до 01 квітня 2021 року щорічної декларації особи, уповноваженої на виконання функції держави та місцевого самоврядування, за 2020 рік.

Зауважимо, що за несвоєчасне подання без поважних причин декларації суб’єктом декларування санкцією ч. 1 ст. 1726 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено покарання у виді штрафу в розмірі від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити