image
 |  4 27 Квітня 2020 | 16:49

На Волині судитимуть депутата, який давав хабаря прокурору

Прокуратура Волинської області затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному проваджені щодо депутата органу місцевого самоврядування, керівника комерційної структури, який надав неправомірну вигоду в сумі 10 тис. грн одному з керівників Ковельської місцевої прокуратури.

Про це інформує пресслужба прокуратури Волинської області.

Слідство вважає, що таким чином керівник підприємства хотів вирішити питання щодо не притягнення його до кримінальної відповідальності та не документування в межах кримінального провадження фактів розкрадання ним бюджетних коштів.

Встановлено, що посадовець отримав із бюджету майже 1 млн грн на проведення ремонтних робіт в закладах освіти району. Проте в повному обсязі ці роботи так і не виконав, однак склав документи про начебто завершення їх виконання.

Одержавши пропозицію надання неправомірної вигоди, прокурор вжив всі передбачені законодавством заходи задля викриття та документування правопорушення: завдяки його принциповій позиції правопорушника викрили у момент вчинення злочину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцькрада підписала контракт з «Богданом» щодо постачання 29 нових тролейбусів (ФОТО)

Наразі посадовця обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України – надання неправомірної вигоди особі, що займає відповідальне становище. Йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити